lørdag den 19. november 2016

Politiet hjælper ikke mishandlede børn


Ligesom mange andre, har jeg altid haft en stor respekt – og tro på at politiet er der for folk der har brug for det. At vi i Danmark, har et politi og retssystem der hjælper ”offeret” fremfor gerningsmanden. For det er sådan det burde være ikke sandt?

Jeg har stor respekt for politiet og deres arbejde, når det gælder mange ting. MEN… Og ja der er et stort MEN… For når det gælder børnesager, hvor det er børn der er blevet udsat for enten seksuelle overgreb eller vold. Så halter politiet desværre langt bagefter, og vælger faktisk i størstedelen af sagerne, IKKE at yde dom mod ”gerningsmanden”. For iflg. Politiet, er børn ikke gode vidner – heller ikke når det gælder ting de bliver udsat for. Og når det oftest er voksne der yder overgreb mod børn, så vil den voksnes ord altid vægte højere.

Lad mig give dig et eksempel:

Et barn fortæller at sin ene forældre yder vold mod barnet. Barnet kan i detaljer fortælle hvad der er sket. Skole og kommune bliver informeret, da barnet fortæller om volden i skolen eller børnehaven. Barnet fortæller det selvfølgelig også til sin anden forældre. Barnet har tydeligt ”beviser” for vold på sin krop. Man tager på hospitalet, hvor selv lægen går ind og understøtter disse ting, om at det er vold.

Derefter tager man på politistationen for at melde volden. For voldsforbrydere skal jo meldes, også selvom det forbryderen er barnets ene forældre. At være forældre giver vel ikke fripas til at være børnemishandler vel?

Politiet ser på diverse dokumenter f.eks. fra hospital, skole, billeder etc.. De taler med barnet der fortæller hvad der er sket. De hører måske den anden forældre eller pædagoger om deres observationer.

Resultatet? Da det er vold mod et barn, bliver det noteret i systemet, men der fældes ikke dom for vold.

Gerningsmanden der har ydet vold mod barnet, er pletfri og kan fortsætte sin mishandling og syge tendenser.

Hvornår får vi et politi der går ind og beskytter barnet? Hvornår får vi et politi der går ind og slår ned på dem der yder overgreb mod børn?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar