torsdag den 24. november 2016

Foreningen Far: Familiemodellens trin 3


I en artikel fra 22. november 2016, skriver Jesper Lohse, der er Landsformand i Foreningen far, tre trin til en ny familiemodel i Foreningen Fars øjne. Det jeg finder problematisk er dog trin 3, og nu skal jeg uddybe hvorfor:

Foreningen far skriver:

Trin 3: Alvorlige børnesager. Overfør familiesagen til en børnesagkyndig familiedomstol med specialuddannet personale og tværfaglighed ved alvorlige bekymringer for barnet, eller hvis den ene forælder ønsker det. Så børn og forældre kan få en hurtig og kvalitativ, korrekt afgørelse med opfølgning for barnet og læring.”

Overstående lyder ved første øjenkast ganske fornuftigt. MEN… Og ja, der er et STORT men! For hvis trin 3, skal blive en virkelighed. Så kræver det at man får taget et GODT kig på de børnesagkyndige der pt. Bliver brugt, og at man får renset ud i det børnesagkyndige selskab!

Hvorfor?

Fordi på nuværende tidspunkt, så er der rigtig mange børnesagkyndige der ikke arbejder udfra barnets tarv – men udfra at der SKAL være samvær med faderen. Mange af disse børnesagkyndige er en del af Foreningen Far, og lever efter mottoet ”Samvær med far, uanset hvad”..

I mine øjne for at trin 3 skal blive til en brugbar virkelighed, der gavner barnet. Så vil det kræve at man få bugt med de rådne æbler af Børnesagkyndige, der gang på gang går ind og dømmer til hvad der er bedst for faderen fremfor barnet. Og formanden for det børnesagkyndige selsskab, han er ikke det bedre.

Næ… Lad os få et system og nogle børnesagkyndige der RENT FAKTISK tænker på barnet! Og ikke på faderen eller moderen! Det der er vigtigt her er barnet!! Det er barnets tarv der skal i fokus. Men sådan er det ikke med mange af de Børnesagkyndige der dømmer i sagerne nu, og på papiret burde være neutrale, men desværre ikke er det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar